Omgeving

Muiderberg was van oudsher de badplaats van Amsterdam. Door zijn langgerekte zandstrand en het water dat heel lang ondiep blijft, is het een ideale plek om (met kinderen) te zwemmen. Momenteel is het erg in trek bij wind- en kitesurfers.

Omgeven door twee bossen heeft het dorp een heel landelijke sfeer terwijl het toch erg centraal ligt, vlak bij Amsterdam en Almere.

De lommerrijke Brink met zijn muziektent vormt het centrum van het drop.
De huidige feestzaal, eigenlijk direct gelegen aan de Brink, heeft ooit dienstgedaan als stationshalte voor de Gooische stoomtram.

Met Naarden Vesting, het Muiderslot en het Naardermeer op fietsafstand is het een prima uitvalsbasis voor culturele en avontuurlijke uitstapjes. Zo wordt er maandelijks een rondvaart georganiseerd op het Naardermeer, steken ze regelmatig de kanonnen af in het Vestingmuseum en kun je gezellig winkelen in het Arsenaal van Jan des Bouvrie. Gelegen aan diverse wandelroutes zoals de Zuiderzeeroute en het Waterliniepad is het ook een uitgelezen rustpunt voor wandelaars en fietsers.

In september wordt jaarlijks het ‘Swing op de Brink’ georganiseerd. Een tweedaags bruisend Jazz festijn waar het hele dorp voor uitloopt en aan meedoet.

Al met al een oase van rust in de omgeving van Amsterdam. Gelegen tussen het Gooi en de Vechtstreek. Alleen de omgeving is al een bezoekje waard!

Zo bent u vanuit ons hotel snel bij de RAI Amsterdam, de Libelle week of Batavia stad .

Links

www.muiderslot.nl
www.muidenmaritiem.nl 
www.muidercompagnie.nl
www.groenehart.nl
www.chrisgorzeman.com
www.pampus.nl
www.rederijbelle.nl 
www.muiderberger.nl
www.gooisemeren.nl
www.mariannedenhartog.nl
www.ca-editors.nl
www.wehmeyer.nl
www.marinamuiderzand.nl
www.jachthavennaarden.nl
www.swingopdebrink.nl
www.spieringfestival.nl
www.freedamtours.com 
www.bedandbreakfast.nl
www.vestingvaart.nl
www.visavis.nl
Koninklijke Auping
Eigenwijze reizen
Dutch bike tours
www.amsterdambiketour.nl

Hoteliers.com Preferred Hotel

© 2024 | Disclaimer | Website C@-editors Webdesign